Keurmerk Stalling Zeker

Zeker van een goed stallingsadres voor je caravan, camper of vouwwagen

Je bent op zoek naar een goed adres voor het stallen van  je caravan, camper of vouwwagen want je bent zuinig op je kostbare bezit. Maar waar moet je dan precies op letten om te kunnen bepalen wat een goede stalling is?

Er is natuurlijk geen enkele stalling die van zichzelf zal zeggen dat zij een slechte stalling zijn. Toch zijn er een aantal stallingseigenschappen die echt slecht zijn voor je caravan, camper of vouwwagen.

Stalling Zeker heeft daarom een vijftiental voorwaarden opgesteld waaraan stallingen moeten voldoen om zich aan te kunnen sluiten bij Stalling Zeker. Stallingen worden hier jaarlijks op gecontroleerd en beoordeeld. Hierdoor ben je als klant van één van de bij ons aangesloten stallingen er altijd van verzekerd dat jouw kampeermiddel veilig staat en jaarlijks goed wordt onderhouden. 

Hieronder staan de voorwaarden van Stalling Zeker opgesomd en verder op deze pagina worden het belang voor jouw caravan, camper of vouwwagen verder toegelicht.

Keurmerk Stalling Zeker

De 9 verplichte 

Stalling Zeker voorwaarden

Aan deze 9 voorwaarden moet iedere stalling voldoen die zich wil aansluiten bij Stalling Zeker:

 • Een aangesloten stalling maakt gebruik van de professionele stallingsautomatisering van Stalling Zeker.
 • Een aangesloten stalling bouwt voor ieder gestald object een servicehistorie op.
 • Een aangesloten stalling heeft van elk gestald object in beeld wanneer er onderhoud dient plaats te vinden.
 • Een aangesloten stalling weet van elk gestald object de leeftijd van de banden en waarschuwt wanneer deze moeten worden vervangen.
 • Bij een aangesloten stalling worden de gestalde objecten die worden opgehaald, klaargezet op een afgesloten terrein.
 • Een aangesloten stalling is voorzien van camerabewaking gekoppeld aan de Stalling Zeker automatisering.
 • Een aangesloten stalling beschikt over de benodigde vergunningen en voldoet aan de gemeentelijke eisen met betrekking tot bedrijfsvoering en brandveiligheid.
 • Alle aangesloten stallingen zijn voldoende verzekerd tegen aansprakelijkheid voor eventuele schade die door schuld van het stallingsbedrijf aan de eigendommen van de klant worden toegebracht.
 • Bij een aangesloten stalling worden alle nieuw te stallen objecten geïnspecteerd en reeds zichtbare schades geregistreerd. Van deze inspectie worden foto’s vastgelegd in de Stalling Zeker automatisering


De 6 aanvullende 

Stalling Zeker voorwaarden

Voor de resterende 6 aanvullende voorwaarden geldt dat er in totaal maximaal 30 punten kunnen worden gehaald. Stallingen die zich willen aansluiten bij Stalling Zeker dienen binnen een jaar tijd tenminste 15 punten te scoren. Op basis van het gerealiseerde aantal punten worden de stalling als volgt geclassificeerd:

- tussen de 15 en 20 punten is een 3 sterren stalling

- tussen de 20 en 25 punten is een 4 sterren stalling

- tussen de 25 en 30 punten is een 5 sterren stalling

Deze 6 aanvullende voorwaarden zijn:

 • Een aangesloten stalling stalt gestalde objecten op een vlakke egale ondergrond.
 • In een aangesloten stalling worden caravans beschermd tegen UV-stralen en zijn er geen extreme temperatuurverschillen.
 • Een aangesloten stalling heeft een eigen werkplaats of gestructureerde samenwerking met een erkende (Bovag of Focwa) werkplaats, waardoor de caravan of vouwwagen volledig kan worden onderhouden.
 • Een aangesloten stalling zorgt ervoor dat bij vertrek uit de stalling van ieder gestald object de bandenspanning wordt gecontroleerd. Waar nodig worden de banden op de juiste bandenspanning gebracht.
 • Een aangesloten stalling zorgt ervoor dat van elk gestald object bij vertrek de verlichting op juiste werking wordt gecontroleerd.
 • Een aangesloten stalling is voorzien van een al dan niet geautomatiseerde toegangscontrole


Lees hieronder het belang van de 9 verplichte Stalling Zeker voorwaarden

Gebruik van professionele stallingsautomatisering

Goede automatisering is de basis van een professionele stalling. Jouw gegevens en die van het gestalde object worden daardoor op een verantwoorde en beveiligde plek vastgelegd. Daarnaast stelt de Stalling Zeker automatisering stallingen in staat om de voor het Stalling Zeker keurmerk vereiste service en kwaliteit van dienstverlening te bieden.

Van ieder gestald object wordt een servicehistorie opgebouwd.

In de Stalling Zeker automatisering bouwt jouw stalling een servicehistorie op van het door jou gestalde object. Zo is altijd duidelijk welk onderhoud er in de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden.

Van elk gestald object is in beeld wanneer er onderhoud dient plaats te vinden.

Het voordeel van het bijhouden van de onderhoudshistorie is natuurlijk dat er ook meteen duidelijk is welk onderhoud er binnenkort moet worden uitgevoerd.  Moet de gasslang bijvoorbeeld weer vervangen worden en is het tijd voor de periodieke onderhoudsbeurt. Jij wilt tenslotte ook alleen met een veilige goed onderhouden caravan, camper of vouwwagen op pad.

Van elk gestald object is de leeftijd van de banden bekend.

In de automatisering worden de DOT-codes van de banden vastgelegd. De DOT-code bestaat uit 4 cijfers die staat voor het jaartal en de week waarin de banden zijn geproduceerd. Algemeen wordt geadviseerd om banden na 6 jaar te vervangen. Veel verzekeraars stellen dit als eis in hun polisvoorwaarden. Ondanks dat het profiel dan nog niet versleten is, wordt de kans op een klapband groter. Dit komt doordat caravanbanden verzwakken door droogtescheurtjes. Wanneer op basis van de DOT-code van je banden het tijd wordt om deze te vervangen, krijg je van je staller hier een bericht over. Zo ga je altijd met goede en veilige banden op pad.

De gestalde objecten die worden opgehaald, worden klaargezet op een afgesloten terrein.

Het klinkt misschien heel logisch maar dit is bij veel stallingen nog niet het geval. Bij een Stalling Zeker stalling wordt het terrein bewaakt en is dit afgesloten voor personen die daar niets hebben te zoeken. Dit beperkt de kans op diefstal van je caravan, camper of vouwwagen enorm.

Een aangesloten stalling is voorzien van camerabewaking gekoppeld aan de automatisering.

Stalling Zeker stallingen zijn uitgerust met bewakingscamera's die zijn gekoppeld aan de automatisering. Zo kunnen we regelen dat alleen auto's met bij de stalling bekende kentekens het terrein op kunnen. Ook kunnen alleen combinaties waarvan zowel het kenteken van de auto als de caravan bekend zijn en aan elkaar gekoppeld zijn, het stallingsterrein weer verlaten. Voor klanten die gebruik maken van de unieke pay-as-you-go caravanverzekering gaat dan ook meteen automatisch de dekking in.

Een aangesloten stalling beschikt over de benodigde vergunningen en voldoet aan de gemeentelijke eisen met betrekking tot bedrijfsvoering en brandveiligheid.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar bij heel veel "hobby-stallingen" is dit niet in orde. Stalling Zeker ziet er op toe dat de aangesloten stallingen aan deze eisen voldoen.

Aangesloten stallingen zijn voldoende verzekerd tegen aansprakelijkheid

Iedere Stalling Zeker stalling doet zijn uiterste best om schade aan de caravan, camper of vouwwagen te voorkomen. Mocht er dan toch een keer iets misgaan dan is de stalling eigenaar verzekerd voor schade die door zijn schuld aan jouw bezit is ontstaan.

Bij een aangesloten stalling worden alle nieuw te stallen objecten geïnspecteerd en reeds zichtbare schades geregistreerd.

Dat is wel zo helder en levert later geen onduidelijkheid op ten aanzien van wanneer een schade is ontstaan. Voor jou als klant ook fijn wanneer er nog eens goed naar de caravan wordt gekeken zodat eventueel nog niet opgemerkte schades kunnen worden geclaimd op je caravanverzekering.

Lees hieronder het belang van de 6 aanvullende Stalling Zeker voorwaarden

Alle stallingen die zich aansluiten bij Stalling Zeker dienen binnen een jaar te voldoen aan het Stalling Zeker Keurmerk. Naast de 9 verplichte keurmerkeisen zijn er ook nog 6 aanvullende keurmerkeisen waarop een stalling tussen de 1 en 5 punten kan scoren. 

Stallingen die zich willen aansluiten bij Stalling Zeker dienen binnen een jaar tenminste 15 punten te scoren van de maximale 30 punten. Op basis van het gerealiseerde aantal punten worden de stalling als volgt geclassificeerd:

 • Een caravanstalling met minder dan 20 punten is een drie sterren-stalling
 • Een caravanstalling met tussen de 20 en 30 punten is een vier sterren-stalling
 • Een caravanstalling met tussen de 25 en 30 punten is een vijf sterren-stalling

Objecten worden op een vlakke egale ondergrond gestald.

Wanneer caravans op een egale ondergrond worden gestald, verkleind dat de kans op schades tijdens het manoeuvreren in de stalling. Tevens heeft dit een positief effect op de vochtigheidsgraad in de stalling.

Bij Stalling Zeker stallingen letten we er dus op in welke mate de aangesloten stalling is voorzien van een egale ondergrond. 

Bescherming tegen UV-stralen en er zijn geen extreme temperatuurverschillen.

UV-straling en extreme temperatuursverschillen hebben een zeer negatieve invloed op de carrosserie van de caravan. Door UV-stralen harden de weekmakers in de kunststoffen uit, verdrogen de kitnaden en drogen de banden van de caravan uit. Door extreme temperatuursverschillen zet de caravan uit en krimpt deze weer. Het werken van de wanden ten opzichte van het dak kan er in combinatie met uitgedroogde kitnaden voor zorgen dat de caravan lek raakt.

In een Stalling Zeker caravanstalling is je caravan zo goed mogelijk beschermd tegen dit soort nadelige invloeden.

In de stalling kan de caravan volledig worden onderhouden.

Natuurlijk wil je met een goed onderhouden en dus veilige caravan op pad. Het tijdens de winterstalling uit de stalling moeten halen van je caravan is echter ook wel weer een hoop gedoe. Gemak dient de mens! Bij een Stalling Zeker caravanstalling kan al het onderhoud plaatsvinden in de stalling of bij een onderhoudsbedrijf waar de stalling een samenwerking mee heeft. De stalling zorgt ervoor dat al het door jou aangegeven onderhoud is uitgevoerd wanneer jij in het voorjaar de caravan weer komt halen. Je hebt er verder geen omkijken naar en gaat altijd weer met een goed onderhouden en dus veilige caravan op pad.

Bij vertrek uit de stalling wordt van ieder gestald object de bandenspanning gecontroleerd.

Caravanbanden worden zwaarder en anders belast dan autobanden. De juiste bandenspanning is van belang om veilig onderweg te zijn met de caravan of vouwwagen. Met hoeveel BAR de caravanbanden moeten worden opgepompt, is afhankelijk van de band en de velg. Het is van belang regelmatig de bandenspanning te controleren om onnodige bandenslijtage en ongelukken te voorkomen. Binnen een Stalling Zeker stalling worden de banden van je caravan bij het ophalen gecontroleerd en heb je altijd de mogelijkheid om je banden op de juiste spanning te brengen. Bij de meeste Stalling Zeker stallingen wordt dit voor je gedaan.

Banden op de juiste spanning voor een ontspannen vakantie.

Bij vertrek wordt de verlichting op juiste werking gecontroleerd.

Natuurlijk wil je ook dat je goed zichtbaar bent in het verkeer wanneer de caravan is aangekoppeld. Dat achteropkomend verkeer ziet wanneer je aan het remmen bent en weet wanneer je gaat afslaan of van baan gaat verwisselen. Toch gebeurt het regelmatig dat de verlichting bij het aankoppelen niet goed functioneert. Of dit nu komt door slijtage of vuil in de stekkerdoos van de trekhaak, het belangrijkste is dat je het weet zodat het hersteld kan worden. Bij Stalling Zeker stallingen vinden we goede verlichting net zo belangrijk als jij. Kom je de caravan dus alleen ophalen, dan wordt je geholpen bij het controleren van de verlichting. 

Een aangesloten stalling is voorzien van een toegangscontrole

Een bij Stalling Zeker aangesloten stalling is voorzien van een toegangscontrole. Dit kan via:

 • de bewakingscamera's die ook bijhouden wanneer je caravan binnen of buiten de stalling is,
 • een tagsysteem waarmee je toegang krijgt tot het stallingsterrein of
 • een intercom waar je je moet melden voordat je wordt toegelaten.

Wel zo'n prettig idee wanneer je weet dat niet iedereen in de buurt van jouw caravan kan komen zonder dat daar toezicht op is.

Ook op zoek naar een veilige en goede stalling?