Veel gestelde vragen caravanverzekering

Staat je vraag er niet tussen of is het antwoord onvoldoende duidelijk?

Stalling Zeker maakt het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over onze Stalling Zeker caravanverzekering voor je onder elkaar gezet. Staat jouw vraag er niet bij of is het antwoord op je vraag onvoldoende duidelijk? Neem dan contact met ons op en wij zullen je vraag zo snel en goed mogelijk beantwoorden.

Check hieronder of jouw vraag al beantwoord is

Top 5 veel gestelde vragen Stalling Zeker Caravanverzekering

Ben ik met de pay-as-you-go allriskverzekering wel het hele jaar verzekerd voor alle gedekte risico's?

Ja, je betaalt voor de Stalling Zeker pay-as-you-go allriskdekking weliswaar alleen premie over de dagen dat je caravan of vouwwagen buiten de stalling is maar je het hele jaar verzekerd tegen alle gedekte risico's.

Kan ik mijn inboedel ook verzekeren?

Ja, je kunt de inboedel van jouw caravan aanvullend meeverzekeren voor schade en diefstal. Je kan voor het verzekeren van je inboedel kiezen uit de volgende bedragen: € 750,-, € 1.500,- of € 2.500,-. Geef in de offerteaanvraag eenvoudig aan dat je de inboedel wilt meeverzekeren en voor welk bedrag. Wij nemen deze dekking mee in jouw offerte.

Kan ik mijn caravan verzekeren tegen hagelschade?

Ja, op de pay-as-you-go allriskdekking van de Stalling Zeker Caravanverzekering kun je de caravan aanvullend verzekeren voor hagelschade. Heb je een caravan met een hagelbestendig dak? Dan ontvang je maar liefst 70% korting op toeslagpremie van deze dekking.

Ben ik verzekerd als ik mijn caravan verhuur?

Nee, standaard is jouw caravan niet verzekerd voor verhuur of zakelijk gebruik. Het is op de Stalling Zeker Caravanverzekering wel mogelijk om het verhuren van je caravan aan een particulier mee te verzekeren. Je betaalt hier een toeslag voor van 200% over de premie van de pay-as-you-go allrsikdekking en er geldt tijdens de verhuurperiode een verhoogd eigen risico van € 500,-.

Is de Stalling Zeker Caravanverzekering alleen voor toercaravans?

Nee, op de Stalling Zeker Caravanverzekering kun je naast toercaravans ook vouwwagen en tenttrailers verzekeren.

Stalling Zeker Caravanverzekering (dekking)

Is mijn caravan ook verzekerd op de autoverzekering?

Je caravan is maar gedeeltelijk via jouw autoverzekering verzekerd. De caravan is alleen meeverzekerd op je autoverzekering als de caravan is aangekoppeld aan de auto voor schade die je daarmee aan een ander veroorzaakt. Dus alleen voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Is de caravan niet aangekoppeld? Dan loopt de WA dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan zelf of de spullen in de caravan zijn niet verzekerd via jouw autoverzekering, hiervoor kun je de Stalling Zeker Caravanverzekering afsluiten.

Kan ik ook een occasion caravan verzekeren?

Ja, occasion caravans kun je bij ons ook voordelig verzekeren. Je krijgt bij ons de eerste 3 jaar na aankoop van de caravan aanschafwaardegarantie. Hiermee krijg je bij totaal verlies van jouw caravan de aanschafwaarde vergoed. Heb je de caravan langer dan 3 jaar geleden gekocht? Dan vergoeden we de dagwaarde + 10%, zodat je weer een soortgelijke caravan kunt kopen.

Geldt er een eigen risico?

Het eigen risico op Stalling Zeker Caravanverzekering bedraagt standaard € 150,-. Dit bedrag wordt per schadegebeurtenis in mindering gebracht op de vergoeding.

Heb ik recht op vervangend verblijf?

Ja, je hebt recht op een vervangende caravan als je jouw caravan niet meer kunt gebruiken door verlies, diefstal of beschadiging. Vervangend verblijf valt onder de dekking hulpverlening en moet afgestemd worden met de Anker Alarm Service.

Ben ik verzekerd voor hulpverlening?

Ja, je bent verzekerd voor hulpverlening door de Anker Alarm Service als je te maken hebt met schade of verlies van je caravan. Zowel onderweg als op de vakantiebestemming. Je bent verzekerd voor hulp bij repatriëring, vervoer bij schade, beredding, invoer en vernietiging en vervangend verblijf.

Zijn mijn voortent en mover ook standaard meeverzekerd?

Nee, voortent/luifel, mover of andere accessoires zijn niet standaard meeverzekerd. Je kunt je voortent/luifel en accessoires wel aanvullend meeverzekeren. De totale waarde van zaken die aan de caravan worden bevestigd of in de onmiddellijke nabijheid van de caravan worden geplaatst (voortent, mover, fietsenrek, satelietschotel, airco etc.) kunnen worden meeverzekerd.

Krijg ik korting als mijn caravan een hagelbestendig dak heeft?

Ja, als je een caravan hebt met een hagelbestendig dak of een dak van polyester, dan ontvang je 70% korting op de premie van de aanvullende dekking hagelschade.

Waar is de verzekering geldig?

De Stalling Zeker Caravanverzekering is geldig in heel Europa en in de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Mag de caravan permanent worden bewoond?

Nee, de caravan mag niet (semi-) permanent worden bewoond, tenzij dit schriftelijk is overeengekomen.

Stalling Zeker Caravanverzekering (schade)

Gaat elke schade ten koste van mijn no-claimkorting?

Nee, schades zoals gedekt onder de rubriek ‘Hulpverlening’ en ‘Aansprakelijkheid’ hebben geen nadelige invloed op je no-claimkorting.
Voor alle andere schades geldt dat wanneer wij een schade betaald hebben, de no-claimkorting wordt aangepast. Je mag de schade ook zelf betalen. Je kunt dit doen tot twaalf maanden nadat wij de schade hebben vergoed. Als je hiervoor kiest, passen wij de no-claimkorting weer aan.

Wat is de vergoeding bij diefstal of totaal verlies?

Met de Stalling Zeker Caravanverzekering ben je goed verzekerd voor verlies of diefstal. Bij nieuwe caravans krijgt je tot 5 jaar nieuwwaardegarantie en bij occasion caravans heb je tot 3 jaar aanschafwaardegarantie. De vergoeding is afhankelijk van de leeftijd van de caravan. Maar je ontvangt altijd 10% meer dan de dagwaarde, tot maximaal het bedrag dat op de polis staat.

Ik heb schade aan mijn caravan. Ben ik verplicht om de schade bij een geselecteerde schadehersteller te laten repareren?

Stalling Zeker werkt niet met geselecteerde schadeherstellers. Daardoor weet je zeker dat je de schade aan je caravan altijd kunt laten herstellen door het bedrijf van jouw voorkeur. Of je de schade nu wilt laten herstellen door je eigen stalling, de dealer waar je je caravan hebt gekocht of een vertrouwde schadehersteller bij jou in de buurt, de keus is aan jou.

Geldt er een eigen risico?

Het eigen risico op Stalling Zeker Caravanverzekering bedraagt standaard € 150,-. Dit bedrag wordt per schadegebeurtenis in mindering gebracht op de vergoeding.

Stalling Zeker Caravanverzekering (buitenland)

Wanneer heb ik een groene kaart voor mijn caravan nodig?

Op het moment dat je met de caravan de grens overgaat heb je in sommige landen de groene kaart nodig. In landen als, Duitsland, Kroatië, Polen, en Spanje, is het vereist dat de caravan een eigen groene kaart heeft. Per land kan dit per jaar ook weer wijzigen. Check dus voor vertrek of je voor de landen waar je doorheen komt een groene kaart nodig hebt.

Hoe krijg ik een groene kaart voor mijn caravan?

De groene kaart voor de caravan wordt afgegeven door de verzekeraar van het trekkend voertuig.

Hoe lang mag mijn caravan in het buitenland staan?

Bij een toercaravan die in het buitenland staat, stelt Stalling Zeker geen maximale termijn.

Ben ik verzekerd voor hulpverlening in het buitenland?

Ja, je bent ook in het buitenland verzekerd voor hulpverlening door de Anker Alarm Service als je te maken hebt met schade of verlies van je caravan. Zowel onderweg als op de vakantiebestemming. Je bent verzekerd voor hulp bij repatriëring, vervoer bij schade, beredding, invoer en vernietiging en vervangend verblijf.

Stalling Zeker Caravanverzekering (afsluiten)

Wanneer heb ik recht op een no-claimkorting?

Wanneer u kunt aantonen dat u schadevrije jaren heeft opgebouwd op een bestaande caravanverzekering dan krijgt u op de Stalling Zeker Caravanverzekering no-claimkorting op de premie. Vanaf 4 schadevrije jaren levert u dat 20% korting op. Vanaf 1 jaar bedraagt de korting 5%.
Wanneer u huidige verzekeraar geen schadevrije jaren registreert of bij beëindiging van uw lopende caravanverzekering geen bevestiging stuurt van deze schadevrije jaren dan begint u bij Stalling Zeker met het opbouwen van het aantal schadevrije jaren.

Hoe kan ik de Stalling Zeker Caravanverzekering afsluiten?

Wanneer uw caravan staat gestald in een caravanstalling die voldoet aan het Stalling Zeker Keurmerk, dan kunt u gebruik maken van de Stalling Zeker Caravanverzekering. U kunt hierover informeren bij uw caravanstalling of direct een offerteverzoek indienen op onze website https://stallingzeker.nl/offerte/
Is uw caravanstalling nog niet aangesloten bij het Stalling Zeker Keurmerk neem dan contact met ons op.

Kan ik de premie voor de Stalling Zeker Caravanverzekering ook per maand betalen?

Ja, wanneer u kiest voor de Pay-as-you-go allriskdekking dan is het mogelijk om de premie per maand te betalen. Om uw maandelijkse premie te berekenen deelt u de jaarpremie door 12. Per maand wordt er € 0,50 aan termijntoeslag gerekend. Op een heel jaar bent u voor maandbetaling dus slechts € 6,- meer kwijt.

Hoe wordt de premie voor de Pay-as-you-go allriskdekking berekend?

De Pay-as-you-go allriskdekking is een toeslag op de Basisdekking van de Stalling Zeker Caravanverzekering. Op de offerte wordt deze premie apart vermeld.
U betaalt voor deze dekking een voorschotpremie per jaar of per maand. Deze premie is gebaseerd op het gemiddelde van 48 dagen dat een caravan per jaar buiten de stalling is. Op uw offerte staat daarom ook de premie voor de Pay-as-you-go allriskdekking per dag vermeld. Wanneer uw caravan minder dan het gemiddelde van 48 dagen per jaar buiten de stalling is dan krijgt u het aantal dagen dat u minder gebruik heeft gemaakt van uw caravan maal de dagpremie zoals vermeld op uw offerte terug.