Is jouw caravanverzekering coronaproof?
29 juni 2020 

Is jouw caravanverzekering coronaproof?

Is jouw caravanverzekering coronaproof? Coronaproof maakt grote kans om het woord van het jaar 2020 te worden. We mogen alleen naar restaurants als deze coronaproof zijn, campings moeten er voor zorgen dat zij coronaproof zijn en wij moeten er zelf voor zorgen dat we coronaproof zijn wanneer we gebruik maken van bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Bij veel dingen is het al zo gewoon geworden dat we ons van te voren afvragen of we wel coronaproof bezig zijn. Voor verzekeringen begint dat nu ook een beetje te komen. Voor maart 2020 vroeg niemand zich af of de annuleringsverzekering wel dekking zou bieden voor het geval er sprake zou zijn van een wereldwijde pandemie. Inmiddels weten we dat de angst voor besmetting en de beperkende overheidsmaatregelen in de meeste gevallen geen verzekerde gebeurtenis zijn op een annuleringsverzekering.

Zijn caravanverzekeringen wel coronaproof?

Maar hoe zit dat dan bij de caravanverzekering? Je hebt een caravanverzekering afgesloten voor de risico’s die je caravan loopt wanneer je hiermee achter de auto aankoppelt en op reis gaat. Of je nu een aantal weken rondtrekt door de Scandinavische landen. Je in een paar dagen naar Toscane rijdt om daar een week of drie heerlijk te genieten van het klimaat, de cultuur of het lekkere eten. Of je de caravan op een voorseizoensplaats zet in Nederland zodat je in de weekenden lekker naar je caravan toe kan.

Je caravan loopt het meeste risico op schade wanneer deze uit de stalling komt. De meest voorkomende schades die verzekeraars jaarlijks moeten betalen hebben betrekking op aanrijding-, hagel- en stormschades. Allemaal schadeoorzaken waaraan je caravan in een goede caravanstalling niet wordt blootgesteld.  Verzekeraars profiteren daar van. Zij lopen dit jaar minder risico doordat we beperkt zijn in onze vrijheid om er met de caravan op uit te trekken.  Ze betalen dus minder schades terwijl zij toch gewoon dezelfde premie incasseren als andere jaren.

Is jouw caravanverzekering coronaproofIs jouw caravanverzekering coronaproof?

Wij vinden dat de huidige caravanverzekeringen niet coronaproof zijn. Stalling Zeker introduceert dan ook de Stalling Zeker Caravanverzekering. Dit is de eerlijkste caravanverzekering van Nederland en de eerste caravanverzekering die ook 100% coronaproof is. Bij de Stalling Zeker Caravanverzekering kun je namelijk naast de voordelige basisdekking kiezen voor de Pay-as-you-go allriskdekking. Een volledige allriskverzekering voor je caravan waarbij je alleen de premie betaalt voor de dagen dat je caravan in een jaar buiten de stalling is. Komt je caravan door allerlei beperkende maatregelen in een jaar maar 14 dagen buiten de stalling? Dan betaal je dus ook maar voor 14 dagen de premie voor de Pay-as-you-go allriskdekking. Toch is je caravan gedurende het hele jaar allrisk verzekerd wanneer deze in de stalling staat. Wordt de caravan uit de stalling gestolen? Ontstaat er brand in de stalling? Of constateer je schade aan je caravan wanneer je de caravan na een gestalde periode weer ophaalt? Ook deze schades zijn gedekt op de Stalling Zeker Caravanverzekering. Zelfs wanneer je de caravan een heel jaar niet uit de stalling haalt en dus ook geen premie hoeft te betalen voor de Pay-as-you-go allriskdekking.

Kan jij ook een coronaproof caravanverzekering afsluiten?

Kan iedereen de Stalling Zeker Caravanverzekering afsluiten? Nee, je caravan moet gestald staan bij een caravanstalling die voldoet aan het Stalling Zeker Keurmerk. Of de stalling waar jouw caravan gestald staat voldoet aan het Stalling Zeker Keurmerk kun je hier controleren. Staat je caravan in een Stalling Zeker stalling dan kun je een offerte aanvragen op onze website of vraag om meer informatie bij je stalling. Ook staan er verschillende rekenvoorbeelden op onze site. Hiermee krijg je een goed idee van hoeveel je kunt besparen op de premie van je caravanverzekering.

Heeft jouw stalling nog niet het Stalling Zeker Keurmerk en denk je dat je stalling daar wel voor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op en dan gaan wij onderzoeken of jouw stalling zich zou kunnen aansluiten bij Stalling Zeker. Lukt dat Dan kan jij ook de eerlijkste caravanverzekering van Nederland afsluiten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen